вівторок, 21 січня 2020 р.

Казковий радісний світ акварелей американської художниці Susan Wheeler







У цьому світі чимало тих, хто почав займатися творчістю, аби потішити своїх дітей, урізноманітнити ігри малих, підняти настрій родині й собі. Та для декого з творчих особистостей із таких-от «забавок» виростає захопливе хобі, а потім – і стиль життя.




Саме так трапилось із художницею з Техаса (США), мамою чотирьох дітей Susan Wheeler. Вона почала створювати свої яскраві й дуже ніжні акварельні малюнки ще в 1995 році, аби потішити дитину.




Потім вона вигадала, що всі ці мишенята, зайченята інші тварини – мешканці чарівного світу Holly Pond Hill (приблизний переклад «будинок біля водойми поблизу падуба»). Хтозна, чи могла уявити тоді художниця, що в результаті її малюнки створять цілісний, цікавий й дуже добрий усесвіт, сповнений казок?




За основу естетики свого всесвіту Susan Wheeler взяла вікторіанську епоху, звісно, стилізовану й куди добрішу ніж реальний історичний період. Герої її творів вирушають у мандрівки, святкують Різдво й Гелловін, живуть повсякденним життям.




І приваблює в них не тільки те, що це – симпатичні звірі у старовинних строях, а й тепла атмосфера, радісні й ніжні погляди, звернені на малюнках батьками на малих чи друзів між собою.





Не дарма ж за роботами Susan Wheeler створили чимало художніх листівок, канви для вишивання, предметів побуту тощо. І нема нічого дивного, що в творчості художниці чимало шанувальників у різних куточках світу.





Приємного перегляду робіт Susan Wheeler і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар