четвер, 23 січня 2020 р.

Коти від фірми De Rosa Rinconada як витвори мистецтва уругвайських майстрів





Якби хтось взявся підрахувати, скільки творів мистецтва за всю історію людства завдячують своїй появі котам, то це було б надскладне завдання. Та й взагалі. ну, дізналися б ми, що – велика кількість, захоплено охнули і що далі?


Головне ж, що й на сьогодні все нові й нові майстри з усіх куточків світу надихають на створення чергових чудових речей цими невимовно прекрасними, дуже граційними, часто капосними й майже завжди улюбленими створіннями.



І серед них немало тих, хто перетворив зображення котів не на хобі, а на прибуткову справу. От, скажімо, коти від De Rosa Rinconada з Уругваю – це впізнаваний й унікальний бренд.



Хоча тут варто внести певні корективи: так, на сьогодні ця південноамериканська фірма з виготовлення вручну керамічних статуеток тварин – унікальна у своїй ніші. І часто-густо роботи її майстрів коштують як справжні шедеври мистецтва. Якими вони, до речі, і є.



Однак спеціалізуються уругвайські майстри не лише на фігурках котів: у них широкий вибір тем: тут і птахи, і різноманітні звірі, й навіть риби – на будь-який смак, з використанням народних традицій. І при цьому із присмаком певного сюрреалізму, який часто можна зустріти у творах митців іспанськомовної культури.



Однак коти De Rosa Rinconada – справді дуже відомі серед колекціонерів. Кожна така фігурка унікальна. За будь-якою з них – не лише натхненна, але й клопітка праця.



Після створення дизайну відбувається відлиття форми, допрацювання, аби виріб набув ідеальної форми, кілка етапів розпису глазур’ю й емаллю, наносять 18-каратне золото й платину.  І все це – аби шанувальники мистецтва змогли насолодитися чудовими й унікальними статуетками.


Сподіваюся, друзі, що коти від De Rosa Rinconada сподобалися й вам. Приємного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар