пʼятницю, 6 грудня 2019 р.

Британські зимові пейзажі в незвичайних роботах майстрині Kirsty Elson




На календарі зима – а під ногами голий асфальт чи ще й підталий бруд? На жаль, буває. Не варто лише впадати в настрій: «Мамо, а сніг існує? – Ні, синку. Це фантастика». У нас попереду ще будуть казково-гарні снігові краєвиди.


А поки що для підняття настрою можна й помилуватися роботами майстрів, які обрали темою саме зимові краєвиди. Скажімо, творами британської майстрині з Корнуоллу (Південний Захід Англії) Kirsty Elson.

Цю частину острова омивають як води Ла-Маншу, так і Атлантичного океану. Тож майстриня разом із чоловіком і сином часто бувають на плющі й збирають «скарби», якими з ними щедро ділиться море.


Ні, мова йде не про старовинні пляшки зі таємничими мапами невідомих островів, а про шматочки заліза, дерева, відшліфовані скельця тощо. Для більшості людей – непотріб, а для Kirsty Elson – матеріал для творчості.

Теми, які надихають мисткиню доста різноманітні. Але сьогодні ми помилуємося краєвидами маленького зимового містечка, притрушеного снігом.


Декому із глядачів не до вподоби «буденність» її робіт. Відсутність глянсуватості й особливого новорічного шику, властивих багатьом малюнкам на цю тему. А мені, навпаки, видається, що так її роботи виглядають більш живими й справжніми.

Сподіваюся, друзі, що ці будиночки сподобаються і вам. Гарного дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар