понеділок, 2 грудня 2019 р.

Затишні й милі картини з іграшковими ведмедиками від американської художниці Janet Kruskamp





Іграшкові ведмежата володіють великим секретом, за який люди віддають грубі гроші усіляким коучам: як подобатись якщо не всім без винятку (бо хіба таке можливо?), так переважній більшості.



А ведмедики тедді – то й узагалі окремий випадок, ціла індустрія, до якої входять від іграшок – промислових і саморобних – до схем для вишивок і малюнків, нанесених на текстильних виробах. Про ілюстрацію і картини, які користуються популярністю через зображення цих зворушливих іграшок, можна й не згадувати.



Однак розповсюдженість теми аж ніяк не означає, що вона не варта уваги. Особливо якщо за справу береться майстриня чи майстер. Як у випадку із американською художницею Janet Kruskamp.


Її картини – то зображення ідилічних сільських пейзажів чи затишних кімнат, обставлених у ретро-стилі. Можливо, таких інтер’єрів чи краєвидів ніколи не було в житті глядачів, яким подобають картини художниці. Та все ж вони, ті картини, викликають якісь приємні спогади, можливо, про старовинні книги, класичні фільми чи якісь мрії.



І якраз ведмедикам тедді, у всій їхніх різноманітності, відводиться неабияка роль в малюнках Janet Kruskamp. Інколи не збагнеш відразу, чи вони – мешканці казки, тож ожили і мандрують чи чаюють самостійно, чи це – улюблені іграшки дбайливої малої господині із добре розвиненою уявою.


Та чи так це важливо, якщо від картин із цими ведмежатами віє затишком й вони викликають щиру усмішку? Сподіваюся, друзі, що й вам сподобалися картини Janet Kruskamp. Гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар