неділю, 16 лютого 2020 р.

Проста й прозора краса квітів у картинах шотландської художниці Anne Cotterill






За ті роки, що я писала квіти, я збагнула, що існує межа, до якої квіти підкоряють вам. А потім – у них є власна ідея, котра відіграє значну роль в успіху живопису!» – так розповідала про основний секрет свого успіху шотландська художниця (ХХ- поч. ХХІ ст.) Anne Cotterill.




Усе своє довге життя (1933-2010 рр.) мисткиня присвятила зображенню квітів. У неї фірмовий стиль: яскраві (або ж, навпаки, пастельні) букети зображені в показово простому посуді (керамічні кухлі, кув шини, скляні банки, прості з вигляду вази) милують око.




Ніщо – ні посуд, ні однотонний фон не відволікає увагу глядачів від власне квітів. Вони – завжди в центрі композиції.




І, певно, саме таких картин, де головне – ніжна краса квітів й бутонів, потребували численні шанувальники творчості художниці. Не даремно ж у 2006 році журнал «Fine Art Trade Guild» провів опитування, за результатами якого Anne Cotterill визнали однією з найбільш успішних комерційних художниць, що зображають букети.




На жаль, мисткині немає з нами уже десять років. А от її роботи продовжують милувати очі всім любителям живопису в класичній манері й дарувати святковий настрій.




Приємного перегляду робіт Anne Cotterill і гарного дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар