четвер, 13 лютого 2020 р.

Яскравість емоцій в котокартинах американської художниці Pat Saunders-White





Одна з кращих рис «кототворчості», на яку так щедра сучасність, – її, творчості, неабияка різноманітність. Митці добре розуміють. Що в глядачів є попит на «котиків», отже, присвячують цій чудовій темі твори в найрізноманітніших техніках і жанрах.



Це, до речі, не ознака сучасності: завжди були топові теми, які так чи так обіграли в своїй творчості художники, скульптори тощо. Зараз, завдяки інтернету й глобалізації, такі твори стали доступним для більшої кількості користувачів, які із задоволенням милуються цікавими творами.



Хоча, звісно, для різних художників тема котиків може розкриватися по-різному й із різними результатами й метою. От, скажімо, сучасна американська художниця Pat Saunders-White та її дивовижні різнобарвні картини. На них – різноманітні тварини. Та я, згідно з тематикою п’ятниці, зробила невеличку підбілку малюнків котів і кошенят усіх кольорів райдуги. Чи, навпаки, не лише чарівних, але й досить реалістично намальованих.



Художниця, розповідаючи про особливості своєї творчості, зазначає: «Минуло понад 60 років, щоб я збагнула, що «бути художником» – це не «робота», а спосіб життя. Подібно до дихання, цей стан мимоволі підтримує мою душу живою. Моя робота, здебільшого, зображають тварин, тому що наша природна приналежність до них може підняти найглибші почуття всередині нас. Тварини можуть сколихнути в наших серцях багато різних важливих почуттів».




Я від сього серця бажаю, щоб споглядання творів Pat Saunders-White принесло вам задоволення й забезпечило гарний настрій на весь день!







Немає коментарів:

Дописати коментар