суботу, 29 лютого 2020 р.

Прекрасні "живі квіти" - метелики в роботах англійської майстрині Emily Yeadon






Зображення метеликів – фантастичні й підкреслено реалістичні – часто використовують митці зі всього світу. Ці дивовижні прекрасні створіння надихають на творчість різних людей.



При цьому, як то часто буває, причин звертатися саме до цього сюжету в чергового майстра чи майстрині відразу декілька. І вони, ці причини, часто гармонійно доповнюють одна одну, спонукають митців шукати  найбільш виразні засоби, які б мали вплив на глядачів.



От, скажімо, англійська мисткиня-аматорка Emily Yeadon зазначає, що зайнятися творчістю, та ще й звернутися саме до теми метеликів її надихають спогади про дитинство в сільському Йоркширі.




Та водночас назва її бренду «Homemade Trap» (саморобна пастка) має подвійне значення: майстриня хоче показати, що до її «пастки» потрапляють лише найгарніші метелики – і не важливо, у якій частині світу мешкають їхні прототипи.


При цьому вона обирає для створення не просто гарних комах, які б милували око численних прихильників її творчості. Усе це – рідкісні комахи, які знаходяться на грані зникнення чи чисельність яких неухильно скорочується останнім часом. Тож в «пастку» має потрапити й увага глядачів. Так, щоб вони звернули увагу на цю проблему й уже не змогли від неї відмахнутися.


Сама Emily Yeadon почала створювати свої роботи лише в 2017 році, спершу це був нелегкий шлях, сповнений експериментів, невдач і впертого прагнення до успіху. Саме ось так, навпомацки, вивчаючи властивості різних матеріалів, їхнє поєднання, гармонію кольорів тощо, вона й виробляла свій стиль.



На сьогодні, коли її роботи вже користуються чималою популярністю, мисткиня охоче ділиться секретами кожного етапу їхнього створення: від підбору кольорів ниток для вишивання до виготовлення певних деталей, скажімо, лапок метеликів. За це їй окремо вдячні всі ті, хто хоче спробувати свої сили у виготовленні цих чарівних «живих квітів».

Приємного перегляду робіт Emily Yeadon і гарного вам дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар