понеділок, 17 лютого 2020 р.

"Зшиті" різнобарвні чайники від американської майстрині Laura Peery






Чаювання може бути способом вгамувати спрагу – одноразовий пакетик в окропі, нахлюпаному в пластиковий стаканчик, а може – справжньою церемонією, де значення має все, включно зовнішній вигляд і форма чайника.




А ще, буває, що чайники створюють не для заварювання смачного й запашного напою. Хоча їх призначення не менш важливе: бути об’єктом для милування й поліпшувати настрій у глядачів.




От, скажімо, саме до цієї категорії належать «зшиті» чайники американської майстрині Laura Peery. Звісно вони виготовлені не з тканини, а з глини. Та сама майстриня зазначає, що хоч вона й не займається пошиттям одягу, свого часу їй здалося, що візуально й за текстурою глина може замінити тканину.




Результатом такого сміливого допущення стали її чайники, що виглядають мов зшиті з клаптиків тканини і прикрашені квітками та іншими прикрасами.




Шанувальникам творчості Laura Peery подобається, що її вироби передають не лише колір і всілякі відтінки, але й структуру різних тканин, «фурнітуру» тощо. і справді виникає враження, що це – текстильні іграшки. Хоча це – таки глиняний посуд, хай і декоративний.


Сподіваюся, друзі. що й вам споглядання робіт американської майстрині підійме настрій. Гарного дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар