четвер, 6 лютого 2020 р.

Такі реальні коти в роботах фентезі-ілюстраторки з Норвегії Elisabeth Aarebrot Madsen




Сказати. що у всіх країнах світу коти схожі, мов дві краплі води, – то погріти проти істини. І мова зараз йде не лише про породи, популярні в тій чи в тій країні. 

Не менш важливі культурні традиції у ставленні до домашніх улюбленців загалом і до цих чудових граційних створінь зокрема. А також – клімат, мода, ментальність самих людей, які створюють притулки для тих котів, у яких нема господарів чи не звертають увагу на чотирилапих безхатьків, та ще багато чого.

Але якщо мова йде про зображення котів у стилі фентезі (трохи не написала про «ідеальних коті», але, все ж, не той випадок), то національність автора не так уже й важлива. От, скажімо, сучасна норвезька художниця-ілюстраторка Elisabeth Aarebrot Madsen досить відома в колах шанувальників фентезі-арту.

Але крім прекрасних дельфійських принцес і войовниць та симпатичних парубків у силі аніме, серед її доробку зустрічаються малюнки песиків і котів. 

Інколи – у «декораціях» із легким присмаком фантастичності, інколи – у цілком реальних умовах. Так-от, деяких із цих котів я без вагань могла б «приписати» й українській авторці чи англійській. Що, звичайно, не робить ці малюнки гіршими.

Навпаки, авторці вдалося зобразити котів так, щоб ці малюнки викликали позитивні емоції й бажання краще ознайомитись із її творчістю у глядачів різних національностей.

До речі, більше про її ілюстрації можна дізнатися тут: https://www.artstation.com/emeraldus



Приємного перегляду робіт Elisabeth Aarebrot Madsen, друзі, гарного настрою й вдалого дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар