четвер, 20 лютого 2020 р.

Лаконічно -прекрасні дерев'яні коти та iнші тварини від майстра з Франції Perry Lancaster





нколи найкраща прикраса для статуї (і не лише для неї) – поєднання чистих лаконічних ліній і незвичайної фактури. Саме цієї точки зору притримується Perry Lancaster – сучасний скульптор, який народився в Англії, а з 2000 року мешкає у Франції.



Перші навички роботи з деревиною митець здобув у майстерні відомого дизайнера Джона Фокса. Чи не цьому наставництву він завдячує першим крокам на шляху до власної творчої манери?



На сьогодні колекціонери з багатьох куточків світу високо цінують його оманливо прості статуетки, де немає жодного зайвого штриха. Оця гармонія кожного сантиметра між собою й породжує особливе сприйняття його робіт.



Perry Lancaster полюбляє працювати із незвичними й рідкими породами дерева: чорним деревом, африканською грушею, тисом, палісандром тощо. І в кожному з них він намагається підкреслити дивовижні відтінки деревини й переплетення волокон, що створюють особливий малюнок на поверхні його робіт.



Для цього скульптор не лише дуже прискіпливо, ледь не на рівні ритуалу обирає матеріал для нової скульптури, керуючись образом в уяві. Перебираючи дорогоцінні брусочки, він намагається побачити в них майбутні творіння. Потім настає черга нарису, первинної «чорної» обробки. Дбайливого вирізання до найменших деталей, шліфування й обробки поверхні воском й натуральними маслами.


І все, аби порадувати глядачів черговим чарівно-прекрасним створінням. Дуже часто – котами, бо такий лаконічний стиль дозволяє підкреслити їхню граційність. Та буває, що й лисами, поросятами, бегемотами й багатьма іншими звірами…


Приємного перегляду робіт Perry Lancaster і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар