неділя, 23 лютого 2020 р.

Різнобарв'я мініатюрних квітів від японської майстрині Un Fil





Квіткові мотиви однаково улюбленім айстрами з усього світу. Вони популярні не лише в картинах, але й у майстрів, серед інших – у мініатюристів.




Так, сучасна японська майстриня що обрала псевдонім Un Fil («Нитка») для створення своїх майстерних квітів, що легко розміщуються на подушечках пальців, звертається до техніки плетіння гачком.



При чому надає перевагу найтоншим інструментам, скажімо, гачку товщиною 04 мм. А нитки – бавовняні, тонкі й білого кольору. Вона сама фарбує нитки в потрібні кольори, досягаючи необхідних відтінків і переходів.



За кожною, найменшою, квіткою – довга клопітка робота, сповнена бажання якнайточніше втілити в життя уявний зразок й уваги до деталей. При цьому критерій оцінювання робіт у Un Fil найпростіший і найнадійніший: майстриня вважає, що, найперше, її власні роботи повинні подобатись їй особисто. Лише тоді вона має право пропонувати їх іншим.



Серед її плетива – й прикраси, від біжутерії до елементів прикрашання інтер’єру, «подушечки» для зберігання голок, декорування п’ялець та багато інших цікавих задумок, як саме можна використати в сучасному будинку міні-зображення квіток.



Приємного перегляду робіт Un Fil, друзі, і гарного вам дня!






Немає коментарів:

Дописати коментар