вівторок, 25 лютого 2020 р.

Млинці як витвори мистецтва від американської компанії Dancakes




Навіть ті, хто не дуже полюбляє млинці чи утримується від їх споживання, бо вони не надто корисні, на їхню думку, у тиждень Масляної часто роблять для себе послаблення. Звичка з дитинства чи то пак традиція дозволяє поглянути на млинці як на святкову страву.


А якщо ще трохи змістити «оптику» й поговорити про млинці фірми Dancakes, добре відомі у багатьох країнах світу? Їх цінують не лише за смак, але й за незвичайний зовнішній вигляд, зокрема, за дивовижну для випічки форму, що перетворює їх на малюнки, використання при виготовленні їстівних фарбників, за незвичайні ідеї тощо.


А розпочалася ця історія банально: американець Ден Дрейк не мріяв у юності про кулінарну кар’єру. Більше того, хоча вчителі відзначали його художні здібності, й заробляти малюванням хлопець не прагнув. Не вабила його й вища освіта. А ось можливість стати музикою видавалася йому достойною метою.


На початку побудови музичної кар’єри він влаштувався поваром у кав’ярні. Співробітники зустріли новака з приязню й почали ділитися лайдаками, як заробляти більше чайових. Серед іншого, пролунала порада, що за млинці «з мишачими вушками» залишають більше «на чай».


І справді,перший «експериментальний» млинець у вигляді смайлика приніс аж 15 доларів «вдячності» від задоволеного клієнта. Тож Ден отримав відчутний стимул вдосконалювати своє вміння пекти фігурні млинці. Потім був млинець для друга у вигляді героя комп’ютерної гри «Супер Маріо». Тож виклав фото незвичайного смаколика в інтернет-мережу й цим неабияк зацікавив користувачів.


Десь за півроку Дена Дрейка запросили продемонструвати майстерність у прямому ефірі The Today Show. Просто на очах численної публіки він зробив «млинцеві портрети» Дена Рокера й Метта Лауера. Після цієї передачі про нього заговорили.


І досить швидко він залишив кав’ярню й почав будувати власний бізнес. Врешті, він зміг заснувати компанію «Dancakes» і запросити на роботу креативних фахівців із фуд-арта. Потім їхнє виробництво почало розширюватися, підприємства відкривалися в різних країнах. Покупці отримували смачні млинці на будь-який смак: від портретів замовників чи всіх присутніх на вечірці до зображень героїв відомих мультфільмів.

Сам Ден Дрейк зізнається, що йому знадобився час. аби збагнути, що його покликання – не музика, а саме незвичайна випічка. Але тепер він вважає свою роботу дуже крутою. Із цим твердженням погоджуються й численні шанувальники його таланту.

Сподіваюся, друзі, що й вам сподобалися незвичайні й креативні вироби фірми Dancakes, та зичу гарного дня всім!







Немає коментарів:

Дописати коментар