вівторок, 18 лютого 2020 р.

Неймовірні мініатюрні тварини й птахи англійської мисткині Sadie Campbell





Мініатюрні фігурки тварин завжди викликають розчулення в глядачів. А ще – це справжній виклик майстерності творця, його терплячості й вмінню зосередитись на скрупульозній роботі. Можливо, це – одна з причин, чому мініатюристи з усіх куточків світу все частіше звертаються у своїх роботах до цієї тематики.


Серед тих мисткинь, чиї роботи набувають все більшої популярності, – мініатюристка з Великобританії Sadie Campbell. У мене викликало неабиякий захват розуміння, що пані, якій уже за 55 років, зберегла не лише гостроту зору й уяву, але й прагнення створювати прекрасні й такі тендітні речі.


Бабка, що всілась на монеті в 5 центів, мишеня, що вміщується на клавішу комп’ютера, зайченя на кінчику пальця, пташки на виноградині – фантазії Sadie Campbell не має меж. Так само, як і її вмінню прямувати до мети. На кожен свій крихітний виріб вона витрачає до 2 тижнів, створюючи його за допомогою пінцету й лупи.



Спершу майстриня планувала виставляти свої роботи лише на виставках у Великобританії, адже їхнє перевезення потребує неабиякої уваги. Та зі зростанням популярності її крихітних тварин можна побачити на виставках й у приватних колекціях у різних куточках світу.


Приємного перегляду робіт Sadie Campbell і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар