четвер, 3 серпня 2017 р.

Затишні кото-малюнки від художниці Anne Mortime




Давайте поговоримо про котів?

Тому що, п’ятниця, тому що – літо, то й настрій літній. Врешті. Тому, що захотілося говорити саме про них :)

Тобто, усе ж , не про котів. А про персонажів відомої в англомовному світі ілюстраторки дитячих книг Anne Mortime.

Насправді, на батьківщині вона відома не лише як художник-анімаліст, що спеціалізується на зображеннях котів: не менше цінуються глядачами її малюнки з іншими симпатичними тваринами і птахами. 

Із 1990 року вона успішно співпрацює із книжковим видавництвом «Harper Collins book publishers & Hyperion Walt Disney children's books U.S.A.». Відома назва, чи не так? І для багатьох знавців  і поціновувачів дитячих книг – знак якості.
Ту ж саму якість офіційно «підтверджують» її численні успішні художні виставки, організовані та проведені спільно з Товариством ілюстраторів США,  Королівським товариством мініатюристів, Товариством  ботанічних художників тощо. 

Та шанувальникам її талант більш відомий через репродукції робіт художниці, які використовують в декорі тканин, порцеляни, товарів для рукомесла, предметів побуту. Щоправда, дехто не може сказати, хто автор ілюстрацій, які не залишили його чи її байдужими, але щиро ними захоплюється.

Ну, все це цікаво. Але ж котики! А що котики? Зображення цих неймовірно гарних, загадково-фантастичних, інколи – таких саме неймовірно капосних чи, навпаки, ласкавих і співчутливих створінь авторства Anne Mortime відомі не менше ніж її ілюстрації дитячих книжок. 

Можливо, тому, що авторка сама щиро захоплюється котами, а в її малюнках кожен може знайти собі пухнастого янгола – чи не дуже янгола, чи не дуже пухнастого, але все одно неймовірно гарного, на свій смак.

Приємного перегляду робіт художниці, друзі! Гарного завершення робочого тижня!



Немає коментарів:

Дописати коментар