понеділок, 14 серпня 2017 р.

Казка дитинства від британської художниці Christine Haworth




Діти, малі фейрі, янголята, іграшки… Здавалося б, до цих тем зверталося вже стільки художників, що шкода й праці пробувати знайти щось нове й незвичне серед сотень і тисяч не завжди високоякісних малюнків. 

Але інколи більше ваги має не те, що намальовано а як саме створена чергова ілюстрація чи картина. І «як» тут – то не лише про майстерність художника у володінні технікою малювання, а й про те, як вона чи він ставиться до свого заняття, чи любить життя, своїх глядачів та саме малювання.

Ось, скажімо, ім’я англійської художниці Christine Haworth добре відоме поціновувачам арт-фентезі та любителям вишивок, яким подобаються милі схеми для візерунків. Що цікаво, у художниці є власна кампанія «Crisalis». Існує навіть Клуб колекціонерів «Crisalis». Останнє не дивно – в Англії цінують будь-яку серйозну можливість створити ще один клуб за інтересами.

Але якщо хтось вирішить, що справа йде про суто комерційні солодкаво-карамельні малюнки, то, як на мене, таке рішення буде поквапливим.

Варто глянути на роботи художниці більш уважно, щоб збагнути: у зображенні дітей відчувається _ справжність_. Їхні обличчя не зроблені «під копірку», вони всі не ляльково-гарненькі, а живі, за кожним зображенням відчувається своя історія і свої характери.

Мене ще й підкупає те, як художниця працює з кольором: люблю ніжні відтінки-переходи, за яким відчувається добре вивірене рішення в кожному мазку пензлика. 

Приємного перегляду робіт художниці та вдалого вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар