середу, 9 серпня 2017 р.

Зазирнути крізь вікно картини: неймовірні роботи американської художниці Dina Farris Appel




Чи виникало колись у вас прагнення визирнути з вікна квартири друзів чи знайомих, аби помилуватись краєвидом? А бувало, що вікно видавалась вам схожим на рамку пейзажу?

Тоді ви добре зрозумієте почуття американської художниці Dina Farris Appel, одна із найвідоміших серій робіт якої присвячена саме погляду на природу крізь вікно. 

Зараз художниця працює у власній студії в  горах Сьєрра-Леоне, за її твердженням розкішні довколишні пейзажі надихають її на творчість. У своїй роботі вона віддає перевагу пейзажам, поєднуючи в них тривимірність зображення та ліризм.

Техніка роботи акриловими красками на полотні сама собою зустрічається нечасто. А якщо врахувати, що мисткиня надає перевагу стилю trompe loeil, що передбачає крихітні «гладкі» мазки пензлем, особливу увагу до світлотіні та ледь не математично вирахувана перспектива, стає зрозуміло, що за всіма робота художниці – не лише талант та гарна професійна підготовка, а години й години нелегкої праці.

Але результати варті того: видається, що глядач зазирає крізь вікно-картину до іншого, завжди сонячно-затишного світу, сповненого яскравих фарб та відчуттям спокою. Можливо, це – одна із причин того. що в художниці чимало поціновувачів її творчості.

Приємного милування її роботами, друзі, та гарного дня, коли сонячно і в небі, і на душі!

Немає коментарів:

Дописати коментар