субота, 19 серпня 2017 р.

Найкращий пензель - власні пальці: неймовірні роботи Iris Scott




Не сказати, що всі, але більшість людей хоч раз у житті спробувала, як воно: малювати пальцями заміст пензликів? Здебільшого, це відбувається у ніжному дитячому віці. Коли особливо добре розумієш, наскільки руки – універсальний пристрій.




Але так художня техніка – finger painting – набуває все більшої популярності серед дорослих митців. Наприклад, картини сучасної художниці Iris Scott, яка зараз мешкає і працює в Таїланді, завойовують все більше прихильників.

Її роботи, виконані в імпресіоністичній манері, привертають увагу не лише незвичною технікою, але й буянням яскравих кольорів та особливим настроєм.
Варто вгледітись у її пейзажі аби побачити і те, що художниця любить світ довкола, і її радість від можливості ділитися своєю любов’ю з людьми, і бринливі нотки суму – десь на денці душі, так, що доводиться вслухатися, щоб почути.

До речі, багато художників, які працюють у більш «траидцйній» манері – фарбами чи олівцями для надання картинам певної структури чи переходу між кольорами вдаються до різних засобів «розтушовки». Інколи і до до використання пальців як інструмента.

А от малювання лише в такі манері дозволило Iris Scott досягти цікавого і дещо несподіваного результату. коли певна декоративність образів чудово поєднується з глибиною, а увагу глядачів приковують не зображення предметів, а передавання руху.

Приємного милування її роботами, друзі! Гарної вам неділі!

Немає коментарів:

Дописати коментар