четвер, 10 серпня 2017 р.

Усесвіт казкових котів від львівської художниці Наталі Курій-Максимів




А у нас (і у вас, певно) знову п’ятниця! Ще й неабияка, а із справдешніми українськими котиками. Більше того, не просто українськими, а львівськими. А це вже знак унікально котиковості. 

Ой ні, я аж ніяк не стверджую, що котики з будь-якої іншої точки на мапі України, та ба, навіть на мапі світу, – хоч чимось гірші! До котиків оте «гірше» – то лише умовності та вияв особистого смаку того, хто це стверджує.

Просто сьогодні мова піде про роботи львівської художниці Наталі Курій-Максимів, яка обрала для втілення своїх ідей складну для виконання, але дуже багату можливостями техніку живопису по склу. 

Ата її роботи варті уваги не лише через це, а ще й тому, що художницю надихають саме українські звичаї та традиції, а ще – повсякденне життя у всій йог красі та складності. Яку б тему для розкриття не обрала для розкриття, відразу видно, що творець – родом із України.

Її творчість варта детальнішої розмови, тож незабаром ми обов’язково повернемося до неї. А сьогодні зупинимося на її зображені котиків, виконаних у кращих традиціях народного примітивізму. Попри дещо показово-«дитячу» манеру зображення, в кожному котиську вгадується свій характер, за кожним малюнком прихована власна історія, яку художниця прагне передати різнобарв’ям фарб.

Не менш цікаві її «розписні коти» - картини, де фігура кота є фоном для якоїсь історії. Дивує фантазія авторки та вміння «розповісти» глядачам застиглу на склі історію.

Приємного перегляду малюнків та гарного вам дня!


Немає коментарів:

Дописати коментар