понеділок, 7 серпня 2017 р.

Дивовижна краса природи у вишивках гладдю Helen M. Stevens







Якщо у вас є можливість мандрувати країнами-континентами, то варто прихопити із собою фотоапарат. Зазвичай, чомусь бракує слів, аби розповісти друзям про неймовірні пейзажі та живі створіння, що зачарували вас у чужому краю. 

А якщо ви консерватор, то замість фотоапарата можна надати перевагу олівцям чи фарбам  та вирушити собі у незвичайну мандрівку, зберігаючи спогади, мов засушені квіти, між аркушами альбому.

А от англійська майстриня Helen M. Stevens надала перевагу навіть не пристроям для малювання – набору для вишивки: голкам і муліне. І в результаті отримала унікальну колекцію вишивок гладдю, на яких зображені птахи, тварини й квіти з різних країн.


Але чи йде мова про якісь екзотичні створіння, чи про звичайні для сільської місцевості Англії істоти, відчувається. З якою люблю ставиться до них майстриня.

Кожна її вишивка – це розповідь, інколи – сповнена драматизму, інколи така, що викликає мимоволі розчулену посмішку.

Ось що говорить по свою творчість сама майстриня: «Я буду безмежно рада, якщо зможу зробити дві речі: по-перше, привернути увагу глядача своєю зображенням, захопити його уяву, занурити в атмосферу, привернути увагу до деталей. А по-друге, допомогти йому зі здивуванням збагнути, наскільки чудовий світ довкола нас!».

Приємного милування її роботами, друзі, та чудового настрою!



Немає коментарів:

Дописати коментар