четвер, 31 серпня 2017 р.

Сонячні диво-коти черкаської художниці Руслани Голуб


Серед численних позитивних відгуків від шанувальників її творчості черкаська художниця Руслана Голуб (справжнє імя – Ірина Голубятникова) особливо цінує той, де котиків на її картині назвали сонячними.

Справді, за запевненнями самої художниці, коти для неї асоціюються із сонцем. Тож і кольори для своїх картин вона намагається вибрати теплі та яскраві. А свою цьогорічну персональну виставку вона назвала «Дивокотики».

А ще, мисткиня обрала для своєї творчості незвичайну і досить складну зображальну техніку – вітражний розпис. Почала її освоювати пані Руслана майже випадково: спершу виник задум розмалювати вазу на день народження подрузі, потім – намалювати серію картин, присвячену… саме так, котикам. А поті її захопив нелегкий, але дуже цікавий і творчий процес.

Це диво, що при такій любові до вусатих-хвостатих зараз у неї мешкає не кіт, а папуга. Та сама вона переконана, що це – справа часу, а в її домі зявиться муркотун.

Певна, що з неї вийде чудова котовласниця, бо крім любові до тварин, що є обов’язковою умовою для успіху цієї важливої справи, тут потрібна відповідальність і терпіння.

А знаєте, скільки того терпіння вимагає вітражний розпис? Спершу треба зробити малюнок-ескіз на папері. Потім перенести його на спеціально підготовлене скло й переконатися, що воно закріплене дуже рівно: фарба, з якою має справа художниця, рідка й застигає не відразу. Тож якщо припуститися крихітної недбалості, фарба стече і зіпсує картину.

Певно, ви вже помітили, що на її картинах дуже багато деталей. Аби кольори не змішувалися, кожну фарбу наносять окремо, чекають, поки вона висохне і вже потім переходять до профарбування наступної деталі. Сама художниця зазначає, що процес неспішний і медитативний.

Можливо, ще й через це її намальовані сонячні коти такі чарівні? Вони приходять у цей світ без метушні, переконані, що їх чекають із радістю, але стримано. Саме так, як і полюбляють котиська, навіть намальовані.
Більше про різнопланову творчість Руслани Голуб можна дізнатися на її  сторінці у фейсбуці: https://www.facebook.com/ryniya

Приємного милування її роботами, друзі, та гарного початку осені!



Немає коментарів:

Дописати коментар