вівторок, 1 серпня 2017 р.

Різнобарв'я снів від шотландської художниці Lucy Campbell




«Що на світі всіх миліше?» - запитується в старовинній загадці. «Сон», – на думку її автора, чиє ім’я, на жаль, давно загубилося.

Певна, в житті багатьох інколи бувають моменти, коли із цим твердженням нелегко сперечатися. Та й чи потрібно? 

«Сон – то здоров’я», - ще дона затерта до дірок банальність. У якій, як і в багатьох інших банальностях, підозріло високий відсоток правди. І якщо користь сну мало хто буде заперечувати, то у ставленні до сновидінь такої одностайності не спостерігається. 

Дехто щиро переконаний, що зовсім не бачить сни чи що їх транслюють час від часу, в екроном-режимі. Дехто не в захваті від думки, що йому можуть у будь-який момент серед ночі продемонструвати жахлик, забувши уточнити, а чи не любить він більше романтичні комедії? Для декого сни – то джерело натхнення.

Саме до останніх належить і шотландська художниця-ілюстраторка Lucy Campbell. У багатьох героїнь ї малюнків заплющені очі. Ні,не від страху чи інших сильних емоцій – просто вони мандрують країною сновидінь у супроводі диво-звірів.

Інколи споглядання її робіт пробуджує спогади про уривки моторошно-гарних шотландських легенд, інколи вони виглядають затишно-заспокійливими, інколи – насторожують. І завжди між цими станами для глядача дуже тонка грань. Ступи крок, відведи очі, кліпни не до ладу – і ти вже не спостерігач, а учасник диво-сну. 


Можливо, у цьому популярність її робіт, а може – у незвичайній палітрі, вмінню чіпляти глядачів ледь помітним ритмом картин, створювати особливу атмосферу… Кожен вирішує для себе. Та у творчості художниці – чимало прихильників.

Тож приємного милування її роботами, гарного дня – і… гарних майбутні сновидінь!

Немає коментарів:

Дописати коментар