пʼятницю, 11 серпня 2017 р.

Казковий живопис корейського художника Zazac Namoo




Сам автор цих неймовірних картин Zazac Namoo з Південної Кореї називає свої роботи «казковим живописом».

Навіть при першому погляді на ці яскраві, аж іноді до примружених очей, але безумовно талановиті акварелі, важко не погодитися із таким визначенням. Справді, це – казки. Казки, які розповідають мовою пензля. 
Та хто сказав. що казки – то завжди супер-позитив? Вони можуть  заворожувати, але й непокоїти водночас. Ті самі почуття, їхня суміш, як на мене, властиві й роботам цього художника. 

Сам він наголошує, що за допомогою яскравих малюнків хоче привернути увагу до соціальних, зазвичай, непомітним для більшості, проблем нашого світу.

Та навіть ті, хто не знає про серйозне обґрунтування цих малюнків, на яких органічно сплелися реалізм та сюрреалізм, яскраві ритмічні плями і спокій задуми, зазвичай, вважає їх вартими другого погляду. А це – вже комплімент в епоху інформаційного перенавантаження.

А ще, принтами із зображенням його робіт часто прикрашають молодіжні футболки і сумки. Можливо, їх власників приваблює казкова атмосфера, можливо, вони поділяють точку зору художника щодо способів привернення уваги до проблем чи насолоджуються яскравими кольорами. Та, у будь-якому разі, у художника –чимало поціновувачів його творчості.

Приємного милування його роботами! Хай щастить!

Немає коментарів:

Дописати коментар