пʼятницю, 25 серпня 2017 р.

Коти-знаки зодіаку від британської художниці Lesley Anne Ivory


Цього разу я примудрилась порушити два встановлені мною правила. По-перше, так, сьогодні не п’ятниця – субота. Але хіба коти бувають зайвими у будь-який день тижня? А по-друге, у мене нема звички розповідати про роботи одного художника два тижні поспіль.

Але хіба легко втриматись, коли на очі трапляється такий неймовірний котячий гороскоп?

Тож, сподіваюсь, Вам сподобаються знаки зодіаку в кошачій подобі від одної з найвідоміших британських анімалісток Lesley Anne Ivory.

Свого часу вона здобула вищу освіту, опанувавши текстильний дизайн і  типографічне мистецтво. Потім кілька років викладала художнє мистецтво. Варто відзначити, що її перші роботи були надруковані на візитівках благодійного фонду Oxfam.

Але сьогодні мова йтиме про її «котячі» картини. Художниця зображає цих чарівних створінь календарі, керамічні вироби, подарункові набори. Але ще важливішу справу для любителів котів вона зробила, проілюструвавши 40 дитячих книжок та створивши кілька власних.

Так, у неї є чудова книга «Cats Know Best» («Коти знають краще»). У цій роботі йдеться про те, що коти чудово знать, де правильно провести холодний зимовий вечір (біля зимового каміну), де знайти свіже молоко чи справді вгодовану мишку, як краще подбати про кошенят... І той, хто скаже, що такі знання мають значення лише для котів і кішок, навряд и матиме рацію, якщо глянути на справу трохи ширше.

«Meet My Cats» («Знайомтесь, мої коти») знайомить читачів із портретною галереєю 12 котів художниці. «Perfect little cats» («Досконалі малі коти») – це збірка чудових ілюстрацій котів, кожна з яких супроводжується цитатою відомого котолюба (починаючи від Бодлера і закінчуючи Теннессі Вільямса).

Ну й гороскоп, звісно, хіба за таких умов не міг не зявитися котячий гороскоп? Варто відзначити майстерність, із якою художниця користується можливостями гуаші та акварелі, вводить у малюнки мотиви індійського і персидського прикладного мистецтва.


Приємного милування її роботами! Хай щастить, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар