пʼятницю, 18 серпня 2017 р.

Керамічні малюки у світі людей-велетів: добра казка від Elizabeth Price





Про крихітних чоловічків у світі великих речей писали багато письменників. І зараз я не маю на увазі послідовників екзистенціалізму. Швидше, авторів казок, для героїв яких і чашка – справжнісінький басейн, а в середнього розміру книгу можна «пірнути з головою» без метафоричного сенсу.

Серед сучасних митців також чимало тих, хто населяє наш «дорослий», а то й «велетенський» світ крихітними істотами. Саме до таких робіт можна віднести статуетки британської скульпторки Elizabeth Price.

Із любов»ю виліплені із глини та старанно розфарбовані вироби покриті лазур’ю, що надає кольорам особливого насиченого відтінку.

Їхнє призначення – жити своїм життям в інтер’єрі звичайної квартири чи будинку. Побачити цих малих диваків і дивачок можна на книжкових полицях, на кухні поруч із господарським начинням, біля дрібничок у вітальні чи па підвіконні у спальні. 

Побачити, посміхнутися – і не заважати їм, бо всі вони не застигли у штучних позах, аби продемонструвати свою тендітність, а живуть насиченим повноцінними життям. І за щоденними клопотами не мають надто багато часу, аби витрачати його на громадисьок-людей.

А ще, кажуть, що на створення чергової статуетки Elizabeth Price надихають обличчя знайомих. Ні, мовиться не про портретну подібність. Характерний нахил голови, вираз обличчя, рух, поєднання кольорів в одязі – і на світ з’являється ще одна мініатюрна постать. 

При всій їх різноманітності, фігурки скульпторки завжди милують око і викликають усміх. Та й чи може бути інакше, якщо вона щиро любить власну творчість та вміє бачити прекрасне в житті?

Приємного настрою від споглядання її робіт, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар