середу, 30 серпня 2017 р.

Золотий вік із весною в серці на листівках фінської художниці Inge Lооk



Цікаво, хто сказав, що осінь – то сумна та солідна пора року? Ну, я й так була певна, що не ви, не треба й уточнювати. А «солідна» тут до того, що згадався сьогодні в одній розмові вислів «осіння пора життя», під час якої варто підбити підсумки.


О, точно! «Осіння пора» вона ж усім відома «третя молодість», - щиро зраділа я й полізла на свої улюблені сайти відшукувати листівки неймовірної фінської ілюстратори й садівниці Inge Lооk, присвячені пригодам двох невгомонних подружок, які саме й перебувають у найзолотішому – осінньому – віці.


До чого тут садівництво? Певно, до того, що спершу Inge Lооk здобула вищу освіту за профілем ландшафтний дизайнер, а вже потім опанувала нову спеціальність – графічний дизайн. І що шість років працювала садівницею, аж поки друзі її вмовили намалювати кілька карикатур для місцевої газети. Ні, вона не прокинулась наступного ранку знаменитою, але вирішила спробувати побудувати кар’єру художника. І вельми вдалу кар’єру, варто відзначити.


Мораль? Вір друзям, які стверджують, що ти – талановита. А можна й без моралі, врешті, гарну історію мораллю не зробиш ні кращою, ні гіршою.

Краще поговоримо про її героїнь. Перші листівки із невгомонними бабусями побачили світ у 2003 році й були розроблені як благодійні для організації Червоного Хреста. А на сьогодні їх кілька десятків і вони користуються популярністю в усьому світі.

Дивлячись, як ці чудові подруги проводять свята й будні, мимоволі ловиш себе на думці: я хочу стати такою, коли виросту!

І, звісно, з нетерпінням, разом із іншими шанувальниками творчості художниці, очікуєш н нові листівки з ними.


 Приємного перегляду робіт художниці та чудового останнього дня літа, друзі!

Немає коментарів:

Дописати коментар