суботу, 10 листопада 2018 р.

Крихітні чудові ставки з рибками: незвичайна техніка американської майстрині Erika Voss




Мати власний ставочок із рибками коі, може, й не надто розповсюджена мрія. Однак, певно, ті, хто схильниний до медитативного споглядання чудових краєвидів чи до дизайнування витончених пейзажів, не вдмовилися б від такого задоволення.

Інша справа, що на сьогодні бути власником ставка – справа нелегка, особливо для мешканці багатоповерхових будинків. Однак і їм нема приводу сумувати: майстерні мініатюрні інсталяції американської мисткині Erika Voss ніби розраховані саме на них.

Її мініатюрні ставки із рибками, що легко поміщаються в долоню, ніби створені саме під такий запит. Хоча, звісно, насправді все складніше.


У творчості мисткині прекрасні не лише вдалий підбір фарб й увага до деталей, але й унікальна авторська техніка. За кожною її роботою стоїть багато етапів натхненної й нелегкої праці.

На дерев’яну чи керамічну поверхню форми Erika Voss викладає живі чи штучні квіти, листя, каміння, шматочки кори дерев. Потім завершену композицію заливає першим шаром рідкої смоли, яка має імітувати воду.

Далі на застиглій смолі за допомогою пензликів і фарб вимальовує рибки коі та інші елементи роботи. А потім – покриває ще одним шаром рідкої смоли.  Ця операція не лише захищає закінчену роботу, але й надає їй більшої глибини.

Більше дізнатися про творчість Erika Voss можна на ї сторінці в інстаграм: https://www.instagram.com/scratchedandburnt/


Приємного перегляду її робіт і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар