неділю, 18 листопада 2018 р.

Незвичайні скляні світи від французького художника Jean-Pierre Weill




Створення картин на склі – процес захопливий і нелегкий. Сама основа вимагає до себе підвищену увагу не через «тендітність», а тому, що потребує іншого освітлення та створює зовсім інший ефект передачі кольорів ніж «традиційне» полотно.


Але є митці, які прагнуть цей процес «ускладнити», аби вийти на інший, ще вищий щабель майстерності. Саме до таких художників-експериментаторів належить француз Jean-Pierre Weill. Він у процесі творчого пошуку винайшов власну авторську технікум вітреографію.


На сьогодні разом із дружиною він удосконалює свої малюнки, перетворюючи їх на подобу театральної сцени, а шанувальників своєї творчості – на уважних, прискіпливих, але захоплених глядачів.



Для створення незвичайного 3д-ефекту у своїх роботах художник малює певні частини зображення на різних шматках прозорого скла. Потім, за допомогою внутрішніх рамок, поєднує їх у композиції.



Саме такий підхід надає роботам Jean-Pierre Weill особливої перспективи й глибини, а гра світла й тіней, часто досить складна через кілька шарів скла, створює ілюзію руху.



Незвичайний живопис митця здобуває все більше прихильників з усіх куточків світу. Сподіваюся, друзі, що ви теж не залишитесь байдужими і вас. Чудового дня всім шанувальникам сучасного мистецтва!




Немає коментарів:

Дописати коментар