четвер, 8 листопада 2018 р.

Щасливі коти й кошенята на весь рік: зворушливі малюнки художниці Jane Maday





Тут мали б знаходитись лише «осінні» котики американської ілюстратори Jane Maday. Тобто коти й кошенята авторства цієї чудової художниці в осінніх ілюстраціях. У цієї мисткині-анімалістки цілком би стало відповідних малюнків на запропоновану тему.


Та я почала обирати ті, що мені найбільше подобаються, а потім задивилась на один літній малюнок, ще один… І навіщо, врешті, дискримінувати будь-яку пору року, коли мова йде про милі й зворушливі малюнки, які так і просяться на листівки?


І не дивно, до речі: художниця довгі роки спеціалізувалась на малюнках до дитячих книжок і святкових листівках, прикрашених домашніми улюбленцями й малими лісовими звірятами.


Художниця почала малювати рано – ще до переїзду її родини із Англії у США, а вже у цій країні її мистецький хист розквітнув остаточно. Уже в 14-річному віці Jane Maday працювала штатним ілюстратором в Університеті Флориди.


Я не ідеалізую такий ранній початок робочої кар’єри, хоча б тому. що за ним стояло бажання не лише вправлятися в улюбленій справі, а й необхідність заробляти. Однак це була справді гарна мистецька школа.


Потім була робота у «Hallmark card», чия продукція була добре відомою далеко поза межами США. Й ілюстрації художниці теж були добре відомі, хоча не всі ті, кому вони були до смаку, знали ім’я авторки.


На сьогодні вона продовжує малювати котів, псів та інших створінь – у художниці вдома мешкає цілий зоопарк, який вона ніжно любить. Тварини за багато років навчилися знаходити спільну мову, хай коти потайки й переконані, що саме завдяки їхньому «позуванню» картини господарки і користуються успіхом і викликають приязну усмішку в глядачів.


А це ж щастя – займатися улюбленою справою і жити поруч із тими, кого любиш, та з домашніми улюбленцями.


Приємного перегляду ілюстрацій Jane Maday і гарної п’ятниці, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар