неділю, 11 листопада 2018 р.

Краса природи в дрібницях: неймовірні скульптури з мушель від англійського митця Rowan Mersh





Здавалося б, сьогодні, коли майстри мають доступ до інтернету і пошуковника (який, за скромним твердженням його розробників, «знає все»), навіть на початку роботи з новим матеріалом можна мати приблизне уявлення про його властивості. І статті, і спеціалізована література, й численні ролики турботливо попереджають, що треба робити, а що – Боже збав! – якщо мова йде про залізо, дерево чи скло.


Але бувають техніки, використовуючи які, майстер щоразу має переконуватись, а як саме буде вести матеріал цього разу? Принаймні, саме так чинить англійський митець Rowan Mersh, адже він обрав для творчості такий незвичайний матеріал, як морські мушлі.


За словами самого митця, структура мушель досить різноманітна. Тож щоразу перед початком роботи він відбирає зразки, з яким обережно експериментує, намагаючись зрозуміти, як саме «поводитимуться» цього разу сотні й тисячі крихких і таких прекрасних у своїй тендітності мушель.


Саме із величезної кількості малих мушель скульптор створює візерунчасті панно або ж багаторівневі скульптури, якими прагне нагадати глядачам про велич природи і красу її створінь, яка відбивається навіть у дрібницях.


Художник навмисно не використовує барв у своїй творчості, вважаючи, що досконалі від природи мушлі не потребують додаткової прикраси. Кожна його робота вартує творцеві багато часу й зусиль, не даремно ж Rowan Mersh зауважує, що «простір,у якому ми перебуваємо, займаючись творчістю, може бути найприємнішим місцем у світі і, водночас, найскладнішим».


Його роботи відзначені престижними нагородами і водночас скульптури з мушель подобаються глядачам.


Сподіваюся, друзі, що й вас не залишить байдужими ця незвична творчість. Гарного дня!



Немає коментарів:

Дописати коментар