четвер, 22 листопада 2018 р.

Коти як частина сільської ідилії: чудові пейзажі американського художника John Sloane




Сьогодні п’ятниця і традиційні коти-котики вам у стрічку. Однак, аби не сумувати, давайте трохи ускладнимо собі завдання?


На всіх картина художника John Sloane, відомого своїми робота про ідилічне сільське життя, єдність із природою та красу кожної пори року, є кішка (чи кіт).


Бо, на думку автора, яка ж ідилія при житті за містом, якщо в хаті чи на дворі нема кота? До речі, цілком поділяю цю точку зору. Бо за таких умов муркотун чи мурутуля не лише для душі, але й користь приносять відчутну.


Хоч, звісно, в ідилічних картинах їхнє головне завдання стати тією важливою деталлю, при погляді на яку всміхнеться кожен глядач, навіть якщо він сам не такий уже й палкий шанувальник життя за містом.


Так у чому ж «завдання»? У тому, що не завжди коти в роботах John Sloane «виставлені» на перший план, як у багатьох інших художників і художниць. Вони – не центральна вісь картини, але без них у цих сільських пейзажах чогось би не вистачало. Це автор зрозумів і як художник, і як любитель котів, зо й довів у своїх роботах: https://www.johnsloaneart.com




Приємного перегляду робіт митця і гарного вам дня, друзі!






Немає коментарів:

Дописати коментар