пʼятницю, 16 листопада 2018 р.

В доща краплинах - усе місто: незвичайні фотороботи сербського митця Dusan Stojancevic




Ідея відбитку всього світу в крихітній краплі води видається привабливою як філософам, так і поетам. Не залишила вона байдужим і сербського фотохудожника Dusan Stojancevic.

Він спеціалізується на зйомках міських пейзажів, але не звичайних, а їхніх відбитках у краплинах дощу. За словами самого майстра, він ще років 15 назад звернув увагу, що такі краплини часто виступають лінзами, які концентрують світ довкола. І що якщо зробити світлину із такими лінзами-краплями, то навіть буденний пейзаж виглядав фантастично.

Перші зйомки таких краплин-пейзажів він зробив на вікні у себе вдома. Потім довго вдосконалював техніку, перш ніж оприлюднити свій проект.

У результаті, коли відчув, що в нього виходять справді сильні й оригінальні фотографії. Відправився до Нью-Йорка – міста, що приваблювало його своєю багатоплановістю й різноманітністю.

На сьогодні у творчості Dusan Stojancevic чимало шанувальників, які захоплюються красою, що можуть приховувати звичайні краплі дощу.

І пр. цьому фотограф ставить собі за мету, аби фото були «натуральними»: після знімання чергового пейзажу на цифрову камеру, він не обробляє світлини а допомогою фоторедакторів. Так, від цього залишається певна розмитість чи не різкість, але, на думку фотографа, відсутність обробки надає фото особливого шарму.

Приємного перегляду робіт митця і гарного дня, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар