понеділок, 26 листопада 2018 р.

Живопис тканиною: неймовірні картини британської мисткині Rachel Wright




При першому погляді на роботи британської художниці Rachel Wright виникає думка, що це – малюнки талановитої художниці-анімалістки, яка полюбляє стиль гіперреалізму.


Але якщо глянути на ці картини ще раз, уважніше, то можна погодитись, що все так, крім невеличкого нюансу: для мисткині фоном слугує тканина, а пензлями – голка й нитки.


Вона народилась у родині художника, тож почала малювати у дуже ранньому віці. Тим більше, що батько заохочував її мистецькі вподобання, вчив технік малювання, прищеплював любов до відвідування художніх галерей. Тож у такому сприятливому середовищі ї талант рано розквітнув.

От тільки виявилось, що майстрині більше подобається працювати н  з пензлями, а з тканинами. Спершу вона вишивала свої роботи вручну. Потім збагнула, що так витрачає купу часу й спробувала раціоналізувати підхід, освоюючи техніку машинної вишивки.


А на сьогодні Rachel Wright вдається до авторської методики: вона малює контур на полотні, потім відбирає потрібні нитки і тканини за безліччю відтінків і починає пришивати – саме так, за допомогою ниток, без клею, на полотно, мов мазки фарб.

У результаті її роботи напивають об’єму й виразності. Створення одного такого полотна займає від двох до п’яти тижнів і вимагає чимало зусиль. Але в результаті на світ з’являється чергове зізнання талановитої людини в любові до світу та його краси.


У творчості майстрині – чимало прихильників. Сподіваюся, друзі, що й вам сподобається її картини. Гарного дня всім!




Немає коментарів:

Дописати коментар