середу, 28 листопада 2018 р.

Творчий проект дуету Emily Dryden Zahydé Pietri: "свіжі обличчя" з фруктів й овочів



Класика надихає. Інколи на досить несподівані проекти.

От скажімо, чудова фуд-фотографка Emily Dryden із Нью-Йорка і скульптор Zahydé Pietri із Пуерто-Ріко вирішили разом створити серію незвичайних портретів із фруктів й овочів.

У цих творах дехто з поціновувачів мистецтва бачить репліку чи постмодерністську гру з портретами художника Арчімбольдо Джузеппе, що в 16 сторіччі полюбляв «вибудовувати» на своїх картинах обличчя із фруктів, квітів, овочів чи якихось інших портретів.

Що ж, іронічності в цих портретах вистачає. Однак принцип створення трохи інший: Арчімбольдо йшов від характеру персонажу, підбирваючи відповідні засоби втілення, часто навантажені особливим символізмом.

Тоді як сучасний творчий дует користуються можливостями матеріалу, аби створити чергове стилізоване, але дуже вирване обличчя.

Самі Emily Dryden і Zahydé Pietri стверджують, що у кожного їхнього «персонажа» є власне ім’я та історія, яку можна прочитати на обличчі. Але так і не розкривають таємницю, прагнучи, щоб глядачі самі «розшифрували» це послання.

Біль детально ознайомитися з іншими зразками творчості Emily Dryden й оцінити, наскільки цей проект «Fresh face» типовий для неї чи ні, можна за посиланням: https://www.emilydryden.com/index/G0000A_8fnmlWcZQ/thumbs

Приємного перегляду робіт митців і гарного вам дня, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар