пʼятницю, 2 листопада 2018 р.

Невагомість паперової краси від американської майстрині Maude White




Можливості, що приховані у будь-якому звичайному аркуші паперу. Насправді фантастичні. Якщо той аркуш втрапить у руки майстра, то в світі з’явиться ще часточка краси.


А при всій суперечливості точки зору, що цей світ тримається не на чесному слові, а на красі, створеній талановитими людьми, щось у ній (точці зору) таки є привабливе.


Звісно, то вже доста абстрактні філософствування. А талант американської майстрині Maude White, яка займається різьбленням по паперу, має прикладний характер. Але ї справді вабить можливість щоразу із «звичайного» аркушу створити оригінальну й інколи несподівану митецьку роботу.


Її тонко зроблені, мов із плетива павутиння чи, більш поетично, променів сонця,фігури тварин і людей – дуже впізнавані саме своєю досконалістю.


Починається чергова робота від замислу, бо мисткиня завжди прагне розповісти історію. Потім на папері з’являється силует майбутньої фігури, а надалі Maude White займається найскладнішим – вирізанням візерунку чи іншого, меншого за масштабом, малюнку у середині великої фігури.


А далі зовсім «просто»: обрізати чергову паперову композицію за контуром так, аби не збитися ні на міліметр. Бо неправильний рух – і малюнок буде безнадійно зіпсований. Але й залишати «зайвий» міліметр – то псувати враження від повітряності й легкості ліній.


Та в результаті всіх зусиль народжується чергова робота, на появу якої в інтерет-просторі з нетерпінням чекають численні шанувальники таланту майстрині.

Сподіваюся, друзі, що роботи Maude White сподобаються і вам. Гарного дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар