неділю, 4 листопада 2018 р.

Солодкі мініатюрні всесвіти італійського майстра Matteo Stucchi





На сьогодні у світі багато митців-мініатюристів. І навряд чи менше, а мені видається. що й більше, кондитерів. Навіть таких, яких можна назвати митцями.



При цьому, згадуючи про кондитерську справу як про мистецтво, я маю на увазі не лише вміння готувати неймовірно смачні десерти. Мовиться ще й про справді оригінальний спосіб подачі цих солодощів на тіл. Так, що виникало бажання не просто із насолодою з’їсти все до крихти, але й перед тим помилуватися як слід тим, що на тарілці.



І саме до таких майстрів своєї справи, які вміють представити їжу справді оригінально, належить сучасний італійських кондитер Matteo Stucchi.



Печиво, цукерки, тістечка, крем, торти – ось «цеглинки» із яких він будує свої фантастичні і смачні всесвіти, населені крихітними чоловічками.



Хоча епітет «фантастичні» тут має значення не «казкові». А дуже гарні. Бо митець, здебільшого, ставить перед собою задачу максимально «реалістично», у всіх деталях, відтворити якусь побутову сценку. І при цьому увиразнити її за рахунок крихітного розміру учасників на фоні велетенських, у порівнянні, солодощів.



Однак не оминає Matteo Stucchi у своїй творчості сюжетів із наукової фантастики – тих же візитів НЛО, чи сцен із пригодницьких романів, скажімо, потрапляння героїв на безлюдний острів – печиво – посеред молочного океану.



У результаті інстаграм-сторінка митця має велику кількість підпищиків, які із цікавістю слідкують за творчістю майстра: https://www.instagram.com/idolcidigulliver/?hl=uk




Сподіваюся, друзі, що й вам до смаку припаде творчість майстра. Приємного перегляду його робіт і вдалого дня!





Немає коментарів:

Дописати коментар