середу, 21 листопада 2018 р.

Гіперреалістичні малюнки синьою кульковою ручкою від французької художниці Sarah Esteje





Одного разу трапився мені в інтернеті коментар під статтею про гіперреалізм. Мовляв, навіщо аж так заморочуватись і докладати стільки зусиль, якщо існує фотографія? Інша справа абстрактне мистецтво: так е фотографуєш!


Оце-от співставлення фотографії і гіперреалістичного малюнку я згадала, коли шукала інформацію про французьку художницю Sarah Esteje (також відому в інтернеті під ніком ABADIDABOU). Бо так уже трапилось, що саме захоплення фотографуванням і навчання у паризькій студії  Gobelins призвело до того, що вона захопилася гіперреалізмом.


А якщо врахувати, що перед цим вона ще й вивчала графічний дизайн в Інституті прикладних мистецтв (Франція), то шлях у пошуках себе, справді, вимальовується нетиповий.


Що цікаво, найбільшу відомість художниці принесла серія малюнків – здебільшого тварин але й портретів людей теж, синьою кульковою ручкою. До речі, за допомогою фотоапарата, так не можна. Хоча б тому, що перед фотографом стоять інші завдання.

Для Sarah Esteje синя кулькова ручка залишилась улюбленим інструментом, хоча вона після цього й пробувала малювати маркерами, кольоровими ручками й навіть аквареллю. Усі її різноманітні роботи об’єднуються тим, що вона продовжує дотримуватись принципу гіперреалізму в мистецтві.

Гарного дня, друзі, й приємного перегляду робіт художниці!




Немає коментарів:

Дописати коментар