середу, 14 листопада 2018 р.

Феї з дитинства: казкові іграшки з войлока ізраїльської майстрині Zuzana Hochman




На сьогодні виготовлення з волоку набуває все більшого розповсюдження серед майстрів у всьому світі. Але хіба конкуренція може налякати майстриню?


Тим більше, якщо такі ляльки вона робить задля того, щоб ненадовго повернутися у світ дитинства, де дерева були великими, розлоги й зеленавими, а феї – цілком реальними й звичними.


Майстриня Zuzana Hochman живе в Ізраїлі. Однак, якщо роздивитись її твори більш прискіпливо, то стає зрозуміло, що такі іграшки потребують трохи іншої «декорації» - природи довкола.


І справді, мисткиня надихається при їхньому створені дитячими спогадами, коли вона жила в Чехії, гралася в садочку улюбленої бабусі й уявляла, що компанію їй складають тендітні й ніжні феї.


Зараз Zuzana Hochman втілює дитячі фантазії у життя і дуже сподівається, що її іграшки пробудять фантазію інших дітей, спонукають їх до мрій і творчості.


«Те. що я роблю, залежить лише від моєї уяви, а в неї немає кордонів», – зазначає майстриня, виготовляючи чергову іграшку. При цьому невипадково глядачі теж виявляються «втягненими» у гру з уявою: переважна більшість її ляльок дуже виразна через пози і підбір кольорів. А от обличчя кожен із тих, хо їх бачть, має домислити собі сам.


Приємного перегляду робіт майстрині та гарного вам дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар