пʼятницю, 9 листопада 2018 р.

Кавова творчість німецької художниці Crade One




Можна було б спробувати розпочати цей пост глибокодумним: «усе нове – добре забуте старе». Втримаюсь не так через те, що це – цілковита банальність, як тому, що для мистецтва це не спрацьовує. Його розвиток не йде ні колом, ні спіраллю, хай час від часу і виявляється, що якісь сучасні елементи творчості, які нам видаються модерними, вже використовувалися митця значно раніше.

Так, на сьогодні все більшої популярності набуває кавовий арт, коли художниці й художники з різних країн малюють свої картини кавовою гущею. Здавалося б, ось вона, спроба зробити щось таке, чого не було раніше. А от і ні.

Десь у 17 столітті паризькі художники вже експериментували з малюванням кавою, чаєм чи вином, експериментуючи з відтінками й текстурою зображень, які надавали картинам особливу виразність, привнести у свої роботи особливу виразність.

Звісно, зараз, при великій різноманітності засобів для творчості, фактичної потреби використовувати каву замість фарб немає. Але німецька художниця Crade One зізнається, що її привабив цей вид творчості через її любов до кави та до історії мистецтва.

Коли вона дізналася про «кавові малюнки» 17 століття, то вирішила спробувати й собі, аби розкрити творчий потенціал улюбленого напою. І її поступово зачарувала змога за допомогою кави створювати портрети відомих музикантів.

У результаті, хоча Crade One займається своїм хобі лише два роки, у неї вже чимало шанувальників. Сама ж вона не зупиняється на досягнутому, а прагне  вдосконалювати своє вміння.

Приємного перегляду робіт майстрині й гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар