четвер, 29 листопада 2018 р.

Справжні британські коти від художника-анімаліста Charles Frederick Tunnicliffe




Останній день осені припадає на п’ятницю. Тож ми можемо проводити цю пору року разом із котиками, хай навіть інтернетівськими. Дуже символічно, чи не так? Ну, не так, то й не так. Я і сама тут особливого символізму не знаходжу.

Просто вважаю, що зображення котиків для такого дня – далеко не найгірший варіант. Особливо якщо йдеться про їхнє зображеня одним із найвідоміших художників-анімалістів – британцем Charles Frederick Tunnicliffe.

Навіть ті, хто не цікавляться історією живопису Великобританії цього періоду, цілком можливо, бачили його роботи в інтернет-просторі. Щоправда, швидше за все, не котів, а птахів і без підпису.

Справа в тому, що його роботи взяла за основи для ілюстрацій чайних карток відома компанія Brooke Bond у 1950-60-ті рр. (це коли в кожну пачку вкладають малюнок із тематичної серії і, за бажанням, ви можете зібрати всю колекцію). Тож, завдяки такому маркетинговому ходу, його роботи побачили десятки й сотні тисяч шанувальників чаю в усіх куточках світу. Тому й не дивно, що свого часу ці зображення потрапили в інтенет-простір на форуми любителів малюнків про тварин.

Але Charles Frederick Tunnicliffe став популярним не через це, чи не лише через це, а тому, що був справді талановитим художником. А зображення котів, найперше – сіамських, як на мене, незаслужено недооцінені.

Тільки подивіться, наскільки художник, ні крихти не лестячи своїм чотирилапим «моделям», зміг передати їхню граційність, незалежність і красу!

Хоча погодьтеся, що й дворові коти у нього теж чудові і навіть леопарди (чим не кішки, яким пощастило із генофондом і які гарної їли в дитинстві, тож і виросли великими?) більш ніж варті уваги.

Тож приємного перегляду робіт і гарного дня, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар