понеділок, 13 лютого 2017 р.

Шовкова ніжність мальовничих історій Керолайн Янг



Сучасна американська художниця Керолайн Янг народилась в Гонкозі. Вона створює свої неповторні водночас дуже ніжній й яскраві, на китайському шовку.
На початку творчої кар’єри Керолайн захоплювалась японським живописом. 


Однак зустріч із відомим китайським майстром Lam Oi Char спонукала художницю спробувати розкрити нову грань її таланту. Вона захопилась розписом по китайському шовку. 


Це – традиційне китайське мистецтво, що вимагає від митця повної зосередженості та клопіткої виснажливої праці. Такі картини зявляються на світ за допомогою тушу та спеціально створеними фарбами, що концентрацією нагадують акварель і створені, часто власноруч самим художником, на мінеральних та рослинних основах.


Різна товщина пензлів, плавні чи, навпаки, уривчасто-хаотичні лінії – ось завдяки чому художники, що працюють у цій техніці, досягають особливої виразності своїх картин.


Не менш традиційними ніж техніка виконання є приписи щодо сюжетів таких картин. На полотнах під пензликами виникають пейзажі – гори, ріки та озера, квіти, а також фігури людей, тварин і птахів. Ці зображення, як і все китайське традиційне образотворче мистецтво, сповнене космогонічними символами: у зображеннях завжди зашифровані символи Неба і Землі.


А Керолайн Янг осучаснює свої творіння, зберігаючи усіх зовнішні ознаки традиції. Кожна її картина – то чарівні жіночі образи, захопливі сюжети, ніжність, любов, тривога й надія.

У творчості Керолайн багато поціновувачів. Сподіваюсь, що споглядання її робіт підійме вам настрій.

Немає коментарів:

Дописати коментар