неділю, 19 лютого 2017 р.

Бувальщина-небувальщина найвідомішого українського пасічника в роботах графіка Костя Лавра


Із неділею вас, друзі!
Ні, в мене не зламався календар, я добре пам'ятаю, коли було Різдво. Я знаю, що вже зовсім поруч весна, коли закликати милуватися всіх зимовими малюнками трохи дивно і нвряд чи буде зустріто з ентузіазмом. А ще, мого знання арифметики цілком вистачає, щоб підрахувати, скільки чекати до наступних новорічно-різдвяних свят. І зрозуміти, що то аж надто довго -чекати аж до "канонічного" святкового часу, аби запропонувати вам ближче познайомитися із циклом робіт чудового українського графіка Костя Лавра "Ніч перед Різдвом" - одною із його найзнаменіших робіт, до речі.

А ще, сам художник у 1961 році народився в "тій самій" Диканці на Полтавщині. Тож можна уявити, що хтось із його прапрапра... бабусь чи  дідусів колядував разом з чарівною, хоч і комизистою Оксаною чи водив дружбу із безстрашнм і щирим Вакулою, чи потім гуляв наїхньому весіллі, чи... А може, навіть розповів про цю всторію своїм нащадкам? 

Бо видно, що пригоди славнозвісних героїв Миколи Гоголя для митця  - то не лише основа для цікавої творчої роботи. Що всі персонажі - живі із своїми недоліками та талантами, ними можна захоплюватись чи оруюватись. аби не залишатися байдужими. А світ навколо них сяє весекловими кольорами, як і належить у справжній казці, де може буи страшно чи весело, а буває - і те, й інше вондочас. Та головне, що глядач знає наперед: та казка обов'язково матиме гарне закінчення. І раптово, милуючись малюнками, помічає, що та дио-історія чимось схожа і на справжнє життя.



Приємного перегляду малюнків, друзі!



Немає коментарів:

Дописати коментар