суботу, 4 лютого 2017 р.

Роман виховання XVIII в ілюстраціях сучасних нам художників

Доброго недільног ранку, друзі!

 Alexandru Savescu, UK


Щиро сподіваюся. що зараз вам нема куди поспішати і ви без поспіху насолоджуєтесь ранковим кухликом улюбленого напою. Тож можете приділити кілька хвилин тому, щоб познайомитися з незвичайними ілюстраціями.

Bistra Masseva, Bulgaria



Це  - роботи-фіналісти конкурсу на кращі ілюстрації для нового видання історії Фанні Прайс - головної героїні книги "Менсфілд-парк" Джейн Остін. Прошу звернути увагу на те, що книга вперше побачила світ у 1814 році. Це уточнення потрібно для того. аби краще збагнути, що ж мене так вразило у ціх ілюстраціях.
Marsha Balaeva, UK

Відповідь проста: серед фіналістів - сучасні художники різних країн, здебільшого, молоді люди. часто - студенти. Тож і цікаво порівняти, як саме вони бачать класичний роман виховання, де бідна дівчинка. завдяки пиродним чеснотам, досягла щастя. Така собі історія про Попелюшку. де з роллю хрещеної-феї дівчина досить пристойно впоралася сама. Можливо, тому що їй і на думку не спадало стати принцесою.
Kathrin Lang, Germany

Після такого пояснення може спасти на думку. що я не люблю творчість Джейн Остін. Якраз навпаки, попри певну дидактичність її романи іронічні, інколи досить безжально, із цікавими, хай і дещо карикатурними персонажами, із несподіваними вигинами сюжету. Уявляю собі, наскіль ж несподіваними оті злами сюжету мали бути для її сучасників! Але якщо ви не читали книгу і не дивилсь екранізацію, посто зазирність до вікіпедії - там досить детально розписаний сюжет, аби збагнути, які сцени та яких герої зображають ілюстратори.
Marta Pantaleo, Italy

Чи подобаються мені ці ілюстрації? Скажемо так, більшість подобається, а загалом, це - повчальне видовище у дусі місс Остін - наскільки по-різному в епоху інтеграцій коли світ стає все менше, наші сучасники передають за допомогою образотворчих технік той самий сюжет.

 Darya Shnykina, Russia (student)


Не те, щоб я палала цікавістю дізнатися, хто саме переможе. але це стане відомим 23 лютого і так, булоб непогано дізнатися про результат.

Anna Severynovska, Germany

 Милуватися конкурсними роботами в і-неті та не стати при цьому піратом ми можемо завдяки ініціатив "Фоліо" та "Будинку ілюстрації".

Amree Weaver, UK



Джерело новини: http://tanjand.livejournal.com/1971390.html?utm_campaign=transit&utm_source=mirtesen&utm_medium=news&from=mirtesen
Гарного перегляду. друзі!
Nataša Ilinčić, Italy
Katie Ponder, UK
Louise Fricker, UK
Jessica Cho, USA

Julie Konieczna, Poland

Janelle Carbajal, USA 
Marianna Gefen, Russia
Meizhen Xu, UK (student)
Nora Dåsnes, Norway (student)
Rachael Lovatt, UK
Rose Bowskill, UK (student)
Sophia Watts, UK (student)
 

Wen Dee Tan, Malaysia
 
Winwen Hu, Taiwan

Pedro Silmon, UK

Немає коментарів:

Дописати коментар