середу, 8 лютого 2017 р.

Кава зі смаколиками та натхненням від Cinzia Bolognesi





Можна скільки завгодно твердити, посилаючись на наукові дослідження, що «сови» та «жайвори» – то не типи людей за їхнім ставленням до ідеального часу засинання та прокидання, а птахи. А небажання частини дорослого населення  вставати зранку – то лише нестача дисциплінованості та збитий режим дня. Але навіть прихильники такого суворого погляду на життя не стануть заперечувати, що серед їхніх знайомих і навіть (от жах!) рідних існують ті, хто щоранку подумки вигадує нову кару творцям будильника, годинників взагалі, розкладу на роботі і… список, як правило, довгий.

І в такому стані, не витрачаючи часу на посмішку всьому світові, який нібито має обов’язкові посміхнутися у відповідь, плентається до ванни. А потім – на кухню, аби спромогтися на кухлик кави. Як правильно, справжнім «совам» кава не видається панацеєю і не змушує полюбити світ. Швидше перетворює його на трохи більш стерне місце. Бо інколи на бідах, що ледь розбурхались, чекає ще випробування сніданком – теж неймовірно корисним винаходом людства, що вам підтвердить будь-який дієтолог.

А вже відчути в таку годину бажання творити от просто зараз… То якась неправильна сова. Тож певно, італійська художниця-ілюстраторка Сінція Болонезі (Cinzia Bolognesi) попри всю палку любов до кави і не надто велике захоплення вранішніми вставаннями, у душі жайвір. Бо починає створювати свої нові роботи просто за сніданком. Використовуючи те, що під руку трапиться. Трапляється із дивною регулярністю кухлики кави та смаколики. Ну, а натхнення… натхнення завжди поруч. 

Офіційна легенда твердить, що одного разу художниця поставила на чорне полотно, з яким здебільшого працює, чашку кави. Там же опинилося трохи розкришене печиво. А потім Сінція збагнула, що задля створення симпатичного малюнку не вистачає лише кількох ліній. Так і повелося…

Чи так це – хтозна. Принаймні, це – один із улюблених проектів ілюстратори. Помилуватися ним та іншими роботами авторки можна за посиланням: https://www.instagram.com/cuordicarciofo/

Що ж, не обов’язково створювати малюнки а допомогою кави, її цілком можна просто пити, насолоджуючись кожним ковтком. Але нехай усі ваші сніданки будуть такими ж творчими!


Немає коментарів:

Дописати коментар