суботу, 11 лютого 2017 р.

Книжка як Усесвіт: творчість корейського ілюстратора Jungho Lee




Художник із Південної Кореї (Сеул) Jungho Lee не просто любить читати і малювати. Він живе цими заняттями. Для нього і книги, і малюнки – то безмежні прекрасні світи.  

То ж чи диво, що у своїх роботах він вирішив поєднати те, що видається найважливішим? І треба сказати, що досягнув при цьому відмінного результату. Його малюнки відзначені кількома престижними преміями, а минулого, 2016, року він переміг у світовому конкурсі «Ілюстрація» в номінації «Книга» в категорії «Професіонал».

Критики часто відзначають органічне поєднання в його малюнках сюрреалістичного та ліричного світосприйняття. Щодо першого, не заперечує і сам митець, зізнаючись, що знаходиться під впливом повідних художників цієї мистецької течії, зокрема Рене Магрітта, цитування картин якого в малюнках корейського художника-ілюстратора знаходять мистецтвознавці.

Оскільки я не мистецтвознавець, то керуюся дещо іншими критеріями. Мене вабить до цих малюнків їхня щирість. Ще до того, як  дізналася, що спершу Jungho Lee малює їх власноруч, а вже потім проводить остаточну цифрову обробку, намагалася збагнути, чим вони відрізняються від комп’ютерної графіки. Ні, я не поти комп’ютерної графіки, врешті, це – лише інструмент для творчості. Просто не так легко зараз знайти митця, який би в ілюстрації застосовував би іншу техніку.

А ще, мені подобається сама філософська концепція світів Jungho Lee, де віссю світо устрою є книга і де завжди знайдеться хтось, хто хоче в ту книгу зазирнути.
Гарного настрою вам від милування творчістю цього художника!


Немає коментарів:

Дописати коментар