вівторок, 14 лютого 2017 р.

"Дивні, але привабливі": дитячі книжки колишнього дизайнера Katsumi Komagata


Найкраща мотивація, аби створити чудову книгу, що викличе захоплення у дітей всього світу, – то сяючі очі власної дитини митця. Світова дитяча література знає немало прикладів, які можуть послужити ілюстрацією цієї тези.

Що цікаво, йдеться не лише про захопливий талановитий текст, але й про незвичне оформлення книги, яке не залишає байдужим малих читачів та їхніх батьків. Зараз книжкові ілюстратори усе частіше вдаються до освоєння нових, інколи зовсім неймовірних технік, завдяки яким значно розширюються межі звичного уявлення про те, як саме має виглядати дитяча книжка. 


Усе сказане вище можна сміливо віднести і до творчості японського дизайнера Katsumi Komagata. Його біографія цілком могла б стати основою сценарію дитячого фільму: народився у 1953 році в Японії, опанував професію дизайнера, помандрував до Сполучених Штатів Америки, де доклав чимало зусиль для побудови кар’єри дизайнера. Та в тридцятирічному віці через певні об’єктивні причини повернувся на батьківщину. «Перекваліфікуватися» з дизайнера в оформлювачі дитячих книг його спонукала мала донька, яка захоплювалась книжковими ілюстраціями. Вона стала першою поціновувачкою татових робіт, коли Katsumi Komagata лише розпочав створювати свої об’ємні ілюстрації. 

Її щире захоплення спонукало митця замислитися над тим, наскільки успішним комерційним проектом можуть стати такі книжки для наймолодших? На сьогодні його роботи добре знають і цінують у багатьох країнах світу.

Запрошуємо і вас, друзі, приєднатися до милування його ілюстраціями.




Немає коментарів:

Дописати коментар