вівторок, 21 лютого 2017 р.

Картини, варті другого погляду: оптичні ілюзії від Олега Шупляка








Що поробиш, темп життя, потік інформації, усе таке інше неподоланне. Але факт залишається фактом: фраза «це варто подивитися-почитати-послухати ще раз» – то чи не найвища оцінка для витвору мистецтва. Що вже  казати по малюнки в інтернет-мережі? Кинули погляд, натиснули на «лайк» чи прогорнули стрічку далі…

Але так можна втрапити до пастки, розставленої «підступним» митцем, який полюбляє оптичні ілюзії чи певні провокації. Скажімо, у творчості сучасного українського художника Олега Шупляка чимало прихильників.

 Але дехто із них чесно зізнається, що при першому поглядів не побачив у цих малюнках «нічого такого», збирався промотати їх, ну добре, поставити «лайк», бо непогані . Аж тут мозок послужливо підказав, що не все так просто і варто на якусь дещицю миті зупинитися і глянути на зображення ще раз, уважніше. А вже потім спробувати пояснити собі, що було намальовано спершу – пейзажі чи обличчя відомих особистостей, жмуток листя чи птах…

Такі картини «із подвійним дном» – хобі художника. Він зізнається, що вимальовувати такі загадки йому подобається не менше ніж займатися «серйозним» живописом. 

Хоча навіть ті його картини, де немає отакої-от «родзинки», можна сміливо рекомендувати поціновувачам сюрреалізму абстракціонізму та символізму. Він впевнено створює свій, дивний, легко пізнаваний, світ гостинно розчиняє перед глядачами двері до країни своєї фантазії. Але про це – згодом.

А зараз –приємного перегляду малюнків-ребусів!

Немає коментарів:

Дописати коментар