четвер, 9 лютого 2017 р.

Котики як алегорії семи смертних гріхів. Тобто не зовсім семи. Тобто не зовсім алегорії...



Ранок. П’ятниця. Котики.
І ні, мені не соромно. Хоча б тому, що я пропоную для споглядання обговорення серйозну культурологічну тему, хай і не в зовсім серйозній обгортці.  А саме, про смертні гріхи, які безліч разів знаходили відображення в мистецтві в різноманітних інтерпретаціях, але чомусь жодного разу – за допомогою котиків.
 Заздрість
Певно, у художників уява працювала не в той бік. Загалом, якщо згадувати про поєднання уяви та смертних гріхів, то важко втриматися та не процитувати класика. Андре Моруа у своїх «Листах до незнайомки» наводив, у свою чергу цитату з абата Мюньє. «Жалюгідні люди, – нібито казав цей достойний чоловік. – За дві тисячі років вони навіть не змогли вигадати восьмий смертний гріх».
Жадібність
А виявляється, якщо мова йде про зображення котиків-алегорій, то і цю умови виконати не так уже й важко. Звісно, якщо мова йде про зображення семи смертних «котячих»  гріхів за авторством Марії Тюріної – молодої гейм-дизайнерки із Лондона, яка ночі витрачає не на сон, а на створення кумедних, хоча інколи і з присмаком чорного гумору, ілюстрацій.
 Ненажерливість

Познайомитись із іншими її роботами можна за посиланням: https://www.facebook.com/tiurinart


Хіть



Пихатість


Лінь

Гнів

 І, нарешті, обіцяний восьмий смертний гріх у котиках:


Pawesomeness
Так, перекладач із мене ще той, але як вам варіант: «Надмірна мі-мі-мішність», «супермімішність»?
Хід роздумів: «рaw» – торкатися, шкрябати, термосити. Ну, не бити ж палицею у цьому випадку?! «-someness» – частина слова, що свідчить про те, що прикметник набуває ознак іменника. Здебільшого, вживається в інтернет-мережі, коли мова йде про котів. «Торкливість» - якось не те, а там ще й на малюнку очиці в киці у стилі аніме, ще й видно, що бідаху зафотують на мобільні й от-от її зворушливі зображення з’являться у мережі. Тож, у принципі, як завжди, хтось виглядає надто зворушливо, аби виникло бажання не пройти повз із айфоном, а в смертному гріху звинувачують чомусь не набридайлів, а таку гарненьку кицю.
І взагалі, коти можуть бути заздрісними, злими чи лінькуватими. Це вам будь-який котовласник скаже, якщо не носить рожевих окулярів. Але то для людей – смертні гріхи. А для котів – природні якості, от!
Гарного настрою на весь день, друзі!





Немає коментарів:

Дописати коментар