пʼятницю, 17 лютого 2017 р.

Світлини із паралельних світів від Phonsay Phothisomphane





Якщо говорити «по-науковому», переказуючи те, що про творчість Фонсай Фотісомфайн (Phonsay Phothisomphane) пишуть мистецтвознавці, то вийде так цікаво, що аж страшно: «Її твори – це сюрреалістичний, казковий мінімалізм, для якого властиві чіткі суворі лінії, геометричні форми та візерунки». 

Тож дуже добре, що я спершу побачила роботи цієї талановитої майстрині, а вже потім полізла про них читати. Бо так гарно я точно не заверну фразу. І навіть не певна, що це потрібно.
Може. обмежимося інформацією, що Фонсай Фотисомфайн народилася в Саваннакхеті (Лаос), зараз мекає в Олбері (Австралія). Навчалася графічному дизайну в Західному Сіднейському інституті в ТАФЕ, успішно захистила дипломну роботу. І треба сказати, недаремно. За роки навчання в інституті її навчили чимало, інакше вона б не змогла бути  успішною художницею, графіком, фотографом і дизайнером. 


Але, певно, хоч подумки вона вміла створювати власні світи, чи бачити цей світ по-своєму, що часто одне і те саме, ще до того. як вступила до вишу. Бо це – талант, вміти створити такі лаконічно-напружені роботи з несподіваними кольоровими акцентами, що глядач мимоволі вірить: такий світ існує, у нього можна втрапити. Лише не забути б при цьому прихопити фотоапарат: знадобиться.

Гарного настрою від перегляду робіт, друзі!


Немає коментарів:

Дописати коментар