понеділок, 14 жовтня 2019 р.

Краса і таємниця в роботах литовського художника Arunas Rutkus




Інколи митця приваблює якась певна тема, і він часто звертається до неї у своїй творчості. Ні, звинувачування у само запозиченнях, як на мене, у цьому випадку недоречні. Талановита людина експериментує, досліджує, прагне сказати щось нове щодо важливого саме для неї.


От, скажімо, відомий литовський художник Arunas Rutkus часто звертається у своїх картинах до загадки, прихованої у душі красунь. Усі ці маски, мереживо, карнавал, містичної історії – усе це слугує обрамленням, аби не приховати, а, навпаки, зазирнути в душу героїням його робіт.

Незвичайне поєднання графіків, уваги до відтінків, фантазії створює відчуття, що для цих картин використовувались не пензель і масляна фарба, а ножиці і справжнє мереживо.


А ще, на Батьківщині Arunas Rutkus знають як режисера короткометражних фільмів і музичних кліпів, деякі з них відзначені престижними міжнародними преміями. Хоча найперше він відомий саме як художник.


Його роботи знаходяться в галереях як в рідній країні митця, так і за кордоном, так само їх можна найти і серед описів приватних колекцій. А ще, художник часто жертвує їх із благодійною метою, даруючи не лише красу, але й підтримку тим, хто її потребує.

Приємного перегляду робіт Arunas Rutkus і гарного дня, друзі!




Немає коментарів:

Дописати коментар