пʼятницю, 18 жовтня 2019 р.

Уся краса природи в дивовижних пейзажах китайського художника Huang Youwei






Коли вперше побачила в інтернеті зображення картин цього митця, то зраділа: як же він любить осінь! Певно, майже так само, як я. Інакше б не «чужинський» краєвид на його картинах не виглядав би такий прекрасно-казковим і водночас впізнаваним і реалістичним.




Звісно, почала шукати інформацію про автора і ще картини – осінні ж. Такі-от пошуки щедрі на відкриття. По-перше, стало зрозуміло, що сучасний китайський художник Huang Youwei любить не осінь, тобто не лише її. У нього всі пори року неймовірні й прекрасні. Не даремно ж його картини користуються такою популярністю серед співвітчизників, і не лише серед них.



По-друге, виявилось, що він – художник-акварелист. Я визнаю за аквареллю чимало переваг, це вдала техніка для тих, хто хоче створити легкі, повні світла й повітря пейзажі. Однак мені видавалось, що манера малювання акварелістів, зазвичай, інша. Не така предметна, чи що? Бо тут вода саме видається водою, відчувається фактура гірських порід чи порослих мохом дереві й добре прописані навіть дрібні подихи вітру.



Тож Huang Youwei, свідомо чи ні, кидає виклик своїм малюванням звичним уявленням про можливість певної техніки. Хоча здійснений челендж для нього не на першому місці. Він справді глибоко захоплений красою довколишнього світу, рідної йому природи.



І це, певно, відчувають численні відвідувачі його персональних виставок у Пекині та Гонкозі. Так само, як і колекціонери, які охоче купують його полотна для приватних колекцій. Одним словом, усі шанувальники творчості митця.



Приємного перегляду робіт Huang Youwei та гарного вам дня, друзі!







Немає коментарів:

Дописати коментар